8 JUN. '23

Corine Duchenne

Praxis

Corine Duchenne, managing director Praxis neemt ons mee in de keuzes die ten grondslag liggen aan het succes van de formule. En welke actuele ontwikkelingen Praxis doorvoert om succesvol te blijven. 

In mei van dit jaar opende Praxis zijn eerste winkel volgens het Phygital concept. En met succes: met de opening van Praxis Drachten op woensdag 29 september staat de teller inmiddels op vier Phygital winkels. De fysieke winkel sluit nu beter aan op de online kanalen van Praxis, bijvoorbeeld door het gebruik van configuratoren en QR-codes. Hierdoor ervaren klanten zowel de voordelen van de fysieke winkel, zoals hulp van experts en producten goed kunnen bekijken en direct meenemen, als de voordelen van online, zoals een uitgebreid assortiment en inspiratie.

De toekomst van fysieke retail is volgens Praxis Phygital. Welke consequenties heeft dit voor fabrikanten en leveranciers? En welke inzichten geeft het retailers?

Corine Duchenne was tot 31 december 2019 HR directeur van Maxeda DIY Group, het moederbedrijf van onder andere Praxis. Op 1 januari 2020 nam zij de rol van algemeen directeur van Praxis op zich. Daarvoor was zij sinds 2016 HR directeur van het doe-het-zelf bedrijf. Duchenne werkte hiervoor bijna twintig jaar in de financiële sector. Van die tijd vervulde zij meer dan tien jaar meerdere rollen bij Mexx, waaronder drie jaar in Scandinavië. Ze startte in 2008 haar carrière binnen Maxeda, waarna ze al snel naar een managementfunctie bij Praxis overstapte. In 2011 keerde zij terug naar Maxeda DIY en in 2015 werd ze lid van het Executive Leadership Team in de functie van Group Director Business Control.

Terug naar overzicht