26 nov.

Gerrit Grievink

Focusplaza

Met meer dan 35 jaar ervaring in de fmcg-branche is Gerrit Grievink een belangrijke inspiratiebron voor retailorganisaties, merkartikelfabrikanten, versleveranciers en andere spelers in de distributiekolom. Vanuit Focusplaza en zijn diverse adviserende en bestuurlijke functies bezoekt en analyseert Grievink jaarlijks meer dan 200 winkels en productiebedrijven over de gehele wereld. Deze kennis deelt hij op projectbasis met tal van beleidsmakers en beslisser op zowel strategisch als operationeel niveau.

Gerrit Grievink heeft een retailachtergrond en startte zijn carrière in de foodbranche, maar maakte midden jaren tachtig de overstap naar de journalistiek. Hij schreef voor toonaangevende tijdschriften tal van artikelen over consumententrends, marketingstrategieën en vele andere, vaak grensverleggende initiatieven van winkelketens, leveranciers en producenten. 

Tijdens zijn journalistieke carrière verbaasde Grievink zich over de afstand en de miscommunicatie tussen fabrikanten, inkopers en detailhandel. Hij besloot de partijen niet over, maar mét elkaar te laten praten. Dit alles onder het motto: je kunt succesvoller zaken doen als je elkaar kent en begrijpt”. 

Sinds 1998 is Grievink algemeen directeur en eigenaar van Focusplaza, een intermediair tussen handel en industrie met meer dan 250 leden in verschillende branches. Vanuit zijn huidige functie begeleidt en adviseert hij organisaties in de retailbranche, levensmiddelenindustrie en de agrarische sector op het terrein van visievorming, retailmanagement, accountmanagement en (trade)marketing. Grievink is ook een veelgevraagd spreker in de agrarische sector, waar hij vanuit zijn wereldwijde kennis van retail- en ketenprocessen ingaat op relevante en actuele ontwikkelingen in de distributiekolom

Gerrit Grievink ook bestuursvoorzitter van de Focusplaza Foundation. Deze stichting probeert met behulp van het Nederlandse bedrijfsleven duurzame hulp te bieden aan kansarme kinderen in Oeganda.

Terug naar overzicht