8 JUN. '23

Alessio Pinna

Butlon

Oprichter en eigenaar van Butlon: Alessio Pinna vertelt over de razend snelle groei en zijn ambitieuze plannen voor de toekomst. 

Butlon, de nieuwe manier om eten te bestellen... In eerste instantie had Butlon niets met eten te maken. Het is ooit begonnen als softwareproject voor lokale ondernemers. Een project om het makkelijker te maken om producten te kopen bij lokale ondernemers. Het idee voor het huidige platform nam pas echt vorm toen de oom van de eigenaar, Alessio Pinna, een pizzeria begon. Er was een website nodig, zodat klanten eten online konden bestellen. Op dat moment is het platform ontstaan en is het ondertussen uitgegroeid tot een landelijke online butler voor het bezorgen van eten. Bij Butlon bestel je namelijk zowel de (avond)maaltijd als de wekelijkse boodschappen. 

Welke impact hebben online spelers voor retailers, ondernemers, fabrikanten en leveranciers? En welke mogelijkheden biedt dit?

Alessio is ondanks zijn jonge leeftijd al bijna tien jaar ondernemer. Als 16-jarige begon hij een reparatieservice voor iPhones aan huis, later aangevuld met een bedrijf aan de Marssteden. In 2014 won hij de Saxion Ondernemers Award voor de app MyDailyPlanner die hij ontwikkelde tijdens zijn studie. Met het geld van de aandelen die hij daaruit verkocht begon Pinna in 2017 met het idee voor Butlon. Ondertussen voetbalt-ie ook nog op hoog amateurniveau, eerst bij Quick ’20 en tegenwoordig bij Sparta Enschede 1.

Terug naar overzicht