Ton van Veen

CEO Jumbo Groep

Van Veen studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn eerste werkervaring deed hij op bij KPN Telecom waar hij tussen 1993 en 1997 verschillende managementfuncties vervulde. Hierna trad Van Veen in dienst bij Campina, waar hij tot 2004 werkte, eerst als hoofd Controlling van DMV International en vervolgens als financieel directeur van Campina Duitsland en Campina International.

Vanaf 2004 tot maart 2022 was Van Veen werkzaam als CFO en lid van Raad van Bestuur van Jumbo Group Holding. Vanaf maart 2022 gedelegeerd commissaris, sinds medio september 2022 a.i. CEO en per 6 maart 2023 aangesteld als CEO.

Van Veen was nauw betrokken bij de overnames van Konmar (gedeeltelijk), Super de Boer, C1000, La Place, Smulweb, EMTÉ, Agrimarkt en een zestal winkels van Udea. Ook vervulde Van Veen een belangrijke rol bij de overname van HEMA door het consortium van Parcom en Mississippi Ventures van de familie Van Eerd.

Behalve zijn rol als bestuurder bij Jumbo is Van Veen als commissaris verbonden aan HEMA en tot voor kort ook aan PSV en Rituals. Daarnaast is hij president-commissaris van het gecombineerde schaats- en wielerteam Jumbo-Visma tot eind 2023.

In 2010 en 2014 werd Ton van Veen gekozen tot CFO Influencer of the Year en in 2012 ontving hij de CFO Special Achievement Award namens de CFO Community. Volgens collega’s en vakgenoten hebben Van Veen’s inspanningen op een belangrijke manier bijgedragen aan de groei en professionalisering van Jumbo. In 2021 werd hij tijdens het Nationaal Food Congres verkozen tot Foodmanager van het Jaar 2021.

Op INTERVISIE gaan we met Ton in gesprek over zijn visie op food, non-food en foodservice. 

Terug naar overzicht